kiropraktik | hälsa | rådgivning

Kiropraktik för gravida

Kiropraktisk hjälp för gravida under en graviditet förändras kvinnans kropp, allt för att anpassas till att bära och föda ett barn. dessa förändringar kan leda till en mängd besvär för kvinnan. dels så flyttas tyngdpunkten framåt, detta i sin tur leder till att kvinnan får en ökad ländlordose (ökad svank). många får i samband med detta smärta i rygg och bäcken, det är inte ovanligt att gravida även får ishias känningar.

För att inte få ont är det viktigt att ha en god funktion och balans i ryggen, kiropraktik för gravida kan med mjuk och varsam behandling ofta lindra och hjälpa många av besvären som uppstår under en graviditet samt säkerställa en god symmetri omkring bäckenled för kommande förlossning. vi har även samarbete med gravidmassör och akupunktör när detta behövs.

Vad vi kan hjälpa gravida kvinnor med?

  • Ryggsmärta/ryggvärk
  • Bäckenledsmärta
  • Foglossning
  • Skevt bäcken
  • Smärta över symfysen (över blygdbenet)

Vi rekommenderar även att vara rörlig under din graviditet.

Träning som pilates eller vattengympa kan man med fördel utöva under hela graviditeten. Yoga har också en god inverkan på mamma med djupandning och avslappning vilket triggar igång ”må bra” hormonet i kroppen ( oxytocin ) som även bebis mår väldigt bra av, andningen kan även vara till stor hjälp under förlossningen.

Tips och råd för en bättre hållning under din graviditet

”Att vara gravid är inget hinder för att få kiropraktisk behandling. Kiropraktorn anpassar behandlingen efter de förutsättningar som finns. Till exempel kan det efter en tid vara svårt att ligga på mage, av den anledningen har vi en kudde, fungerar inte detta så kan man istället få ligga på sidan medan kiropraktorn utför behandlingen.”

Har du andra frågor om hur kiropraktik kan hjälpa dig som är gravid, ta gärna kontakt med oss.

2024 © RMV Kiropraktik, Alla rättigheter förbehållna.
Integritetspolicy
Härsoformuläret fungerar för tillfället inte online. Det tillhandahålls manuellt vid besök.